Presentatie

Print

Presenteren is niet alleen aankondigen.....

Geef Martin Pragt een microfoon, een podium, een artiest, een en publiek en de woorden komen als vanzelf. In enkele zinnen weet hij het publiek te boeien voor de artiest ook maar begonnen is aan het optreden.
Presenteren is een leuk vak. Presenteren kun je leren. In een presentatietraining leert Martin Pragt deelnemers om te presenteren.

Martin Pragt vindt het een uitdaging om het publiek "klaar" te maken voor de artiesten die hij introduceert. De woorden die hij zorgvuldig zoekt geven niet alleen aan wat er van de artiesten kan worden verwacht, maar nemen het publiek ook mee in een enthousiasme om de artiest te ontvangen.
Mocht er op het podium iets fout gaan, draait Martin zijn hand er niet voor om in te grijpen en de situatie naar zijn hand te zetten. Tijdens zijn docentschap aan de Hogeschool voor de Kunsten onderwees hij het vak Improviseren. De leerstof voor de studenten gebruikt hij dan ook graag in onverwachte situaties. "Een aantal jaren geleden viel tijdens een evenement de stroom uit, vlak voor de aanvang. De situatie moest gered worden. Na 20 minuten was de elektriciteit weer terug en het publiek had er geen erg in dat er iets niet klopte. 1500 mensen dachten dat het zo moest en genoten van een bijzonder begin van een prachtige avond."

Presenteren is meer dan aankondigen.....Ook voor bedrijven!

Bedrijven hebben producten die gepresenteerd moeten worden. Onderzoeksresultaten moeten worden gepresenteerd en bedrijfsresultaten wachten op een nieuwsgierig publiek. Kunstwerken worden onthuld en mensen presenteren zichtzelf.........
Goed presenteren is goed presteren. Om goed te presteren moet je oefenen. Vandaar.......presentatietrainingen!
Tijdens de training wordt uitvoerig ingegaan op elk aspect van het presenteren. De voorbereiding, de uitvoering, de boodschap, contact met het publiek, stemgebruik, verhaalstructuur, ritme, omgaan met interventies en vragen, alles wordt uitvoerig besproken en geoefend.

Als Presentator heeft Pragt een aardige reputatie. Hij presenteerde diverse televisieprogramma's bij Graafschap-tv. Hij vertelde sterke en historische verhalen in het programma Quizcafé van omroep Gelderland. Hij geeft trainingen aan bedrijven en instellingen in het presenteren van producten of resultaten. Hij introduceerde diverse grootheden zoals Trijnje Oosterhuis, Normaal, Guus Meeuwis, Lee Towers, Gordon, Venice en vele anderen. Tien jaar lang presenteerde hij het programma van het Watermöllefestival in Haaksbergen. Later werkte hij mee om op verschillende podia de artiesten van de Achterhoek Spektakeltoer te introduceren. Joris Linsen (van het tv-programma Hello-Goodbey) speelde daar met Caramba, zijn muziekgroep. Joris volgde Pragt enige tijd en besloot met het compliment dat Martin als geen ander in staat was om artiesten in een gespreid bedje op te laten komen.

Martin Pragt presenteert zich graag in een unieke, op maat gesneden presentatietraining.