U bent hier: HomeIedereen speelt een rolActeur Martin Pragt
  • Groter lettertype
  • Standaard lettertype
  • Verklein lettertype

Pragt Produkties

Acteur Martin Pragt

Algemene beschrijving:
Geboren: 31-05-1955
Afgestudeerd Akademie voor Ekspressie door Woord en Gebaar in utrecht (1979)
Lengte 1.78 meter
Geen haar
Blauwe ogen
Gewicht: 80 kilo
Conf. Maat 52
Schoen 43


CV acteren voor de camera

Sesamstraat:
In Sesamstraat speelde ik gedurende 1 seizoen de rol van Tommie (1979)

De Dik voor Mekaarshow:
Andre van Duijn heeft een keer een seizoen de Dikvoormekaarshow op de televisie uitgezonden. Ik speelde Harry Nak. (1980)

Pleidooi:
In de sleutelscene van de serie werd het kantoor opgeschrikt door onverwacht bezoek van een glazenwasser. Deze glazenwasser werd door mij gespeeld.

Unit 13:
Na een aanslag op de procureur speelde ik de man met het hondje, die getuige was van de explosie.

Geheime dienst:
Ik was de officier van justitie die in een aflevering werd geraadpleegd.

Hertenkamp:
In de serie werd het huis zwaar beveiligd door een technicien. De rol werd improviserend opgenomen.

Amicon:
Een reclamespot voor de nationale televisie waar ik een interview met een minister hinderlijk onderbrak als tevreden medewerker van Amicon.

Liga:
Een spot die is samengesteld uit meerdere kleine gebeurtenissen. Ik gaf mijn vrouw een liga omdat het zo prettig werken was met haar in de slagerij.

Achmea:
Een spot voor internet waarin mensen opgeroepen worden naar een site van het bedrijf te gaan. Ik speel een homoseksuele kapper met een nieuwe hobby, op zoek naar collegahobbyisten.

Pragtig wonen:
Een regionaal woonmagazine voor Graafschap-tv. Ik presenteer 13 afleveringen van een serie over wonen, huizen, inrichtingen, trents en dergelijke.

Nuchter zat:
Een serie die ik zelf produceerde en waarin ik een rol als opdrachtgever van jongeren speelde. Samen met jongeren gingen we op zoek naar de gevolgen van het gebruik van alcohol bij jongeren. Een 4- delige serie in opdracht van de GGD.

Graafschap-tv:
Diverse opdrachten van Graafschap-tv. Nieuwslezer, interviewer (oa Sandra Roelofs) presentator van regionale evenementen en commercialacteur.

TV-Gelderland:
In het amusementsprogramma "Quizcafe" speelde ik de verhalenverteller. In de eerste serie vertelde ik moppen en sterke verhalen waar quizvragen aan gekoppeld waren. In de tweede serie vertelde ik verhalen over wonderlijke voorwerpen uit regionale musea.

Huis Anubis
De populiaire televisieserie "Het huis Anubis" wordt voorzien van een speciale aflevering waarin de oude cast nog een keer bij elkaar komt. Ik speel een securitymedewerker.

"My parents are gonna love you" (NET 5)
Een serie van 8 afleveringen met verborgen camera. Ouders worden geconfronteerd met de "nieuwe liefde" van hun kind. Ik ben de chauffeur die de ouders naar de plek van de opnames brengt in een auto vol verborgen camera's en microfoons.

"ECHT".

Een autobiografische theatervoostelling, samen met Hermien Peters en Maaike Weening (regie) , waarin indrukwekkende gebeurtenissen uit hun leven op zeer opehartige manier met het publiek werden gedeeld.

"De onzichtbare man"

Een solovoorstelling, als vervolg op "ECHT", waarin ik vertel over de meest eenzame momenten in mijn leven. Een voorstelling over eenzaamheid en niet worden gezien.